Tapas uit culinair Spanje
Home » Zalm in rodepaprikasaus

Zalm in rodepaprikasaus


Voor 6 personen

Voor u gaat starten met het kookproces kunt u het beste eerst nog wat ingrediënten bewerken.
Snipper de ui fijn, hak de peterselie in kleine stukjes en ook de knoflook kunt u nu reeds fijnhakken.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de rode paprika's met twee theelepels van de olijfolie en leg ze vervolgens in een braadslee. Bak de parprika's nu in circa 30 minuten in de inmiddels voorverwarde oven, keer ze om en bak ze nog eens tien minuten tot ze zwartgeblakerd zijn en blaasjes beginnen te vertonen.
Haal tijdens het wachtproces vast het vel van de zalm (als dit al niet gedaan is) en snijd de vis in klein blokjes van een paar centimeter. Voeg enige peper toe. Zet de vis nu weg.
Verhit twee eetlepels van de rest van de olijflie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui in circa vijf minuten. Roer af en toe de ui door de koekenpan. Voeg nu de knoflook toe en bak deze al roerend even mee. Niet langer dan een minuur overigens. Nu kan de witte wijn er bij worden gedaan en het mengel mag nu aan de kook worden gebracht. Als het kookt laat het dan één minuut doorpruttelen en haal dan de pan van het vuur en zet het mengsel weg.
Als de paprika's gereed zijn kunt u ze in een schone plastic zak doen, gebruik hier keukengereedschap voor en laat de paprika's dan een kwartiertje staan. Als het goed is moeten ze dan voldoende afgekoeld zijn en kunt u beginnen om het vel van de parprika's te halen. De veiligste manier is om dit met uw blote handen te doen. Snij hiernaa de paprika's doormidden en verwijder de stelen en maak de paprika vanbinnen helemaal schoon. Alles mag dus verwijdert worden. Als dit gebeurt is kunt u de paprika's pureren. De beste manier hiervoor is dit te doen met een keukenmixmachine.
Voeg het uimengsel en de slagroom toe aan de paprikapuree en mix er vervolgens een gladde saus van. Breng de saus verder naar eigen inzicht om smaak, dit kunt u doen door naar eigen wens zout en peper toe te voegen. Giet nu het geheel in een pan.
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak daarin de blokjes zalm in acht tot 10 minuten aan alle kanten goudbruin. Schep de zalm wel af en toe om. In de tussentijd kunt u de saus in de pan ook weer gaan verwarmen.
Doe de blokjes zalm in een warme schaal. Drapeer er wat paprikasaus overheen. De overgebleven paprikasaus kunt u apart opdienen bij het gerecht, doe het in een schaaltje. Het gerecht zelf dient u heet op te dienen, voordat u dit doet kunt u er ter garnering nog wat peterselie overheen strooiten. Lekker is om bij het uitserveren van dit gerecht ook nog wat knapperig brood bij te voegen.