Tapas uit culinair Spanje
Home » Gemarineerde olijven

Gemarineerde olijven


Voor 8 personen

Ontpit de Olijven. Dit doet u door ze op een snijplak te leggen, gebruik een deegroller en kneus de olijven enigzins. Plet de teentjes knoflook met het platte vlak van een groot snijmes. Het korianderzaad kunt u het beste fijnstampen in een vijzel. De citroen kunt u met schil en al in kleine stukken snijden.

Doe de olijven, knoflook, korianderzaad, de tijm takjes, venkelgroen en de Spaanse pepers in een kom en roer dit alles goed door elkaar. U kunt dit mengels desgewenst op smaak brengen met wat peper. Doe vervolgens de ingrediënten in een glazen pot welke u met een deksel af kunt sluiten. Zorg wel dan het geheel luchtdicht is.

U moet dit olijven mengsel vervolgens 24 uur op kamertemperatuur laten staan en daarna mag het nog circa twee weken in een koelkast worden neergezet. Dit moet gebeuren om dat verschillende ingrediënten goed in elkaar over te laten lopen. Gedurende deze twee weken kunt u het beste af en toe de pot uit de koelkast halen om even door elkaar heet te schudden, dit om het vermengproces te stimuleren.
Na deze periode kunt u de pot uit de koelkast halen en laat deze weer op kamertemperatuur terugkeren. Giet de olijfolie vervolgens af en serveer het gerecht in een schaaltje met prikkers of vorkjes ernaast.


                                            Typisch Spaans erg lekkere tapa gemarineerde olijven erg lekker als tussendoortje