Tapas uit culinair Spanje
Home » Varkenbrochettes

Varkenbrochettes


Voor 4-6 personen

Begin een dag van te voren met de bereiding van de gerecht. Het gerecht zelf kost weliswaar helemaal niet zo veel tijd. Maar het marineer proces vergt acht tot twaalf uur.
Begin met het snijden van het varkensvlees in blokjes van ongeveer twee centimeter en leg deze vervolgens in een enkele laagn in een grote ondiepe schaal. Doe voor de marinade de rest van de ingrediënten in een kom en meng ze  goed door elkaar. Giet vervolgens de marinade over de blokjes vlees en meng vervolgens de marinade goed met het vlees zodat het vlees goed aan alle kanten door de marinade doordrenkt raakt. Nadat u dit heeft gedaan kunt u de schaal met het varkensvlees vervolgens afdekken. en zet hem duus die acht tot twaalf uur in de koelkast. (dit kunt u naar eigen inzicht doen) Tijdens het marineer proces is het verstandig om het vlees nog enkele keren te roeren.
U kunt bij voorkeur het beste houten spiesjes gebruiken u heeft er circa 10 tot 15 nodig. Leg de houten spiesjes van te voren in half uur in koud water.
Verwarm intussen de grill voor. (of gebruik een grillpan) Rijg per stokje drie of vier stukjes vlees aan de spies. Laat hiertussen enige ruimte. Gril de spiesjes vervolgens in een klein kwartier, tot ze lekker bruinig zijn en keer ze tijdens dit proces een aantal keren om en bedruip ze desgewenst met de overgebleven marinade.
Serveer de spiesjes bij voorkeur warm en voor het uitserveren kunt u ze eventueel nog garneren met perterselie snippers.