Tapas uit culinair Spanje
Home » Hot spareribs

Hot spareribs


Voor 6 personen

Begin met het verwarmen van de oven op 220 graden. Vet hierna een grote braadslee in met de Spaanse olijfolie. Snijd de spareribs in gelijke delen. (voorkeur is elke rib apart af te snijden) Leg ze in de braadslee. (naast elkaar, dus niet op elkaar) en bak zi in 20 minuten in de inmiddels op temperatuur zijnde oven.
Maak ondertussen de saus. Doe de Spaanse sherry, het paprikapoeder, de geperste knoflook, de gedroogde oregano, het water in een grote kan of mengbeker. Voeg naar eigen smaak zout toe en schud dit alles goed door elkaar.
Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden en giet vervolgens het vet uit de braadslee. Schenk nu de sherry over de spareribs. Keer de spareribs een aantal keren om zodat ze geheel gedrenkt worden in de sherry. Bak ze nu nog eens 45 minuten. Halverwegen dit bakproces kunt u ze eventueel nog een keer bedruipen met de saus. Als de spareribs helemaal gaar zijn, schept u ze in een warme schaal. Laat de saus in een braadpan of steelpan voor de helft inkoken. Schenk de saus over de spareribs en serveer ze hierna gelijk uit.