Tapas uit culinair Spanje
Home » Aardappelpartjes

Aardappelpartjes


Voor 6 personen

Om te beginnen verwarmt u de oven op 220 graden. Schil vervolgens de aardappelen en snijd ze in circa acht partjes. Doe ze in een pan met ruim water en voeg een klein beetje zout toe. Breng de pan met water vervolgens aan de kook. Zet het vuur weer laag en kook de aardappelpartjes in circa vijf minuten.
Verhit nu de olijfolie in een grote braadslee. Giet de aardappelpartjes zorgvuldig af en leg ze vervolgens in de olie. Pluk de blaadjes van de rozemarijn tak en hak ze fijn, strooi ze vervolgens over de aardappelpartjes.
Bad de partjes in 35 minuten in de inmiddels op temperatuur zijnde oven. Tijdens het bakproces moet u de aardappelpartjes wel enige keren omdraaien, zodat ze gelijkmatige gebakken worden. Voeg hierna de sjalotten en de knoflook toe en bak deze circa een kwartier mee. Als de aardappelpartjes lekker goudbruin zijn, kunt u ze uit de oven halen. Breng ze naar eigen inzicht eventueel verder op smaak met zout en/of peper.
Dit gerecht moet u warm uitserveren, dit kunt u doen door ze direct te verdelen. Maar u kunt ook de pan simpelweg op tafel zetten en kleine vorkjes bijvoegen. Smullen maar.