Tapas uit culinair Spanje
Home » Kippenlevers in sherrysaus

Kippenlevers in sherrysaus


Voor 6 personen

Als de kippenlevers nog niet schoon zijn, doe dit dan zelf alvorens met het kookproces te starten.
Snij de kippenlevers in stukjes. Verhit de olie in een grote stevige koekenpan. Fruit hierin de gesneden ui i circa vijf minuten zacht maar niet bruin, Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze een halve minuut mee.
Voeg nu de stukjes lever toe en bak ze al roerend gedurende een kleine drie minuten mee. Als het goed is zijn de stukjes vlees nu steviger van structuur en zij ze aan de buitenkant enigzins verkleurd, de kern van het vlees moet nog zacht en roze zijn. Om dit te controleren kunt u het beste één stukje lever doorsnijden.
Schep de leverstukjes vervolgens met een schuimspaan uit de pan en doe ze over in een grote voorverwarmde schaal. Houd de leverstukjes goed op temperatuur.
Giet de sherry in de koekenpan en zet het vuur hoger. Laat de sherry nu ruim drie minuten doorpruttelen, dit om de alcohol in de sherry te laten verdampen. Als de pan aangekoekt dreigt te raken kunt u dit het beste weer losroeren met een pollepel. Roer het mengsel goed door todat er een gladde structuur onstaat. Breng vervolgens deze saus naar eigen wens verder op smaak met zout en peper.
Schenk de sherrysaus over de kippenlevers. Hak de peterselie fijn en strooi deze erover. Serveer het gerecht heet en doe er ter garnering enkele takjes peterselie overheen. Geef er lekker knapperig brood bij mee. Dit zal bij uw gasten ongetwijfeld in goede aarde vallen. Eet smakelijk.