Tapas uit culinair Spanje
Home » Patatas bravas

Patatas bravas


Voor 6 personen

Begin met het verhitten van een pan door middel van twee eetlepels olie, fruit hier de ui in op matig vuur in circa vijf minuten tijd. Vervolgens dient u de knoflook toe te voegen en deze al roerend een halve minuut mee.. Voeg de witte wijn toe en breng het geheel geleidelijk aan de kook. Voeg vervolgens de tomaten, de wijnazijn, de gedroogde pepertjes en de parprikapoeder toe. Zet het vuur vervolgens wat lager en laat het geheel nog een klein kwartiertje zachtjes doorgaren. Als de het geheel wat dikker van structuur wordt is het voldoende.
Mix de saus nu zolang tot het één gladde massa is. Hierna is dit deel van het recept gereed.

Was de aardappelen (zonder ze te schillen) grondig en snijd ze vervolgens in stukken. Verhit een koekepan door circa 2,5 cm olijfolie in de pan te doen en bak vervolgens de aardappelen op matige tot hoog vuur. Draai de aardappelen een aantal keren om dit moet om aan alle kanten een gelijk resultaat te krijgen. Na ruim tien minuten zouden ze goedbruin moeten zijn. Haal ze vervolgens met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze naar eigen believen met wat zout en verhit meteen ook de saus. Doe de patatas in een opgewarmde schaal en schep de warme saus erover.
Dit is een gerecht om heet te serveren en de patatas kunnen door prikkers er bij neer te leggen zo uit de schaal worden geprikt. Dit is lekker informeel Spaans eten op de manier zoals het bedoeld is.


                                     tapas patatas bravas typisch Spaanse tapa. Wordt nog veel gegeten in Spanje bijna in elke restaurant op de menukaart.