Tapas uit culinair Spanje
Home » Gemarineerde aubergines

Gemarineerde aubergines


Voor 4 personen

Maak drie diagonale inkepingen in de (in de lengte doorgesneden) aubergines en leg ze met de gesneden kant naar beneden in een ovenschaal
Breng ze op smaak met zout en peper en besprenkel ze vervolgens met de olijfolie en verdeel de knoflook, peterselie en tijm gelijkmatig over de aubergine. Dek de aubergines af en laat de aubergines tussen de twee en drie uur bij kamertemperatuur staan.

Verwarm de oven voor op 180 graden en rooster de aubergines vervolgens in drie kwartier onafgedekt in de inmiddels voorverwarmde oven. Haal de schaal uit de oven en draai de auberginehelften om; gebruik de vrijgekomen sappen om de aubergines mee te besprenkelen en doe dit vervolgens ook met het citroensap. Dit zal de smaak ten goede komen. Plaats de aubergines terug in de oven en bak ze nog eens 15 minuten. Daarna de aubergines weer uit de oven halen.

Serveer op elk bord een aubergine, eventueel kunt u het overgebleven vocht welke nog in de ovenschaal overblijft nog over de aubergines heengieten.
Het is aan uw persoonlijke voorkeur of u de aubergines warm of koud wilt serveren.


                            gemarineerde aubergines uit de Spaanse keuken. Lekker eten en makkelijk klaar te maken. Internationaal gerecht naar oud recept