Tapas uit culinair Spanje
Home » Belangrijkste ingrediënten

Belangrijkste ingrediënten


vlees
In tapasgerechten wordt regelmatig vlees verwerkt. U moet dan denken aan verkensvlees, rundvlees en ook wel lamsvlees. Ook hamsoorten worden veelvuldig gebruikt, denk dan aan Serranoham of Codidaham. De bekendste maar ook duurste is de beroemde Ibericoham.
Last but not least willen wij de Chorizoham ook nog even noemen, dit is een zeer kruidige ham.

vis
Ook vis wordt wel eens verwerkt in diverse tapas gerechten. De bekenste zijn tonijn, sardines en ansjovis. Als u zelf deze vis wilt kopen om in tapasgerechten te verwerken dan raden wij u aan om vis in olijfolie te kopen, deze komt het beste tot zijn recht in de Spaanse keuken.

Kaas
Spanje heeft een naam op kaasgebied er er zijn dan ook verschillende typische Spaanse kazen. Vooral de schapenkaas heeft een uitstekende reputatie en wordt dan ook dikwijls gebruikt als ingrediënt in de Spaanse tapas.

Erwten & bonen
In tapasgerechten worden ook vaak diverse soorten peulvruchten verwerkt. De bekendste zijn de kikkerwten en de typische limabonen. Als u besluit om verschillende tapas te willen maken moet u deze ingrediënten absoluut in huis halen.

Paprika
U kunt zelf pure paprika's gaan kopen en deze zelf roosteren of ontvellen. Maar in de speciaalzaak kunt u deze al kant en klaar inkopen. Dit levert u met het bereidden van de gerechten veel tijdwinst op. Paprika is een typisch ingrediënt wat in een groot deel van de gerechten wordt gebruikt.

Knoflook
Een typische Spaanse toevoeging in de Tapas in knoflook. Koop een paar bolletjes en u kunt ze vervolgens naar eigen smaak toevoegen.

Amandelen
Ook dit een een mooi product om in uw tapasgerechten te verwerken. U kunt ze natuurlijk ook puur erbij serveren in een schaaltje. Maar kunt er ook een saus van maken die u weer in de diverse gerechten kunt verwerken.

Olijfolie
Wat veel mensen niet weten is dat Spanje de grootste producent is van olijfolie en dit is niet voor niets. Spanjaarden zijn dol op olijfolie en gebruiken het ook dagelijks. U kunt er natuurlijk in koken, wat veel gezonder is dan met boter. Maar olijfolie kunt u ook prima verwerken in koude tapasgerechten.