Tapas uit culinair Spanje
Home » Lamspiesjes met citroen

Lamspiesjes met citroen


Voor 6 personen

Hak de knoflook fijn, versnipper de ui. Meng deze vervolgens met de geraspte citroenschil, het citroensap, de tijm, de koriander, de komijn, de rodewijnazijn en de olijfolie in een grote kunstoffen of houten schaal. Klop en een gelijkmatig mengsel van.
Snij de lamsfilet in stukje van 2 cm en rijg vervolgens de stukjes aan 15 tot 20 houten spiesen. Leg ze vervolgens in de marinade. Draai ze een aantal keren bij om ze goed te marineren. Dek de schaal af met plasticfolie en zet dit in de koelkast en laat de marinade intrekken, draai tijdens het proces de spiesjes een aantal keren om. Laat ze in de marinade tussen de vier en acht uur.
Verwarm de grill voor. Haal de spiesen uit de marinade en laat ze goed uitlekken. (gooi de marinade nog niet weg) Leg de spiesen onder de hete grill, keer ze regelmatig om en bestrijk ze een aantal keren opnieuw met de overgebleven marinade. Na ongeveer tien minturen is het lamsvlees gaar.
Nadat u de spiesen uit de grill heeft gehaald kunt u het beste de spiesen direct serveren. Voor het garneren van dit recept kunt u schijfjes citroen of sinaasappel gebruiken.