Tapas uit culinair Spanje
Home » Gesauteerde kip

Gesauteerde kip


Voor 8 personen

Halveer (indien nodig) de kippendijen en verwijder hierna de botten. Snijd het koppenvlees in een aantal kleinere stukken. Laat het vel gewoon zitten. Strooi er naar eigen inzicht paprikapoeder over.
Verhit de olie in een grote koekenpan of anders een braadpan en bak daarin de knoflook (in plakjes gesneden) om matig vuur in slechts één minuut goudbruin. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Doe nu de stukken kip in de pan en bak deze in plusminus tien minuten gaar en aan alle kanten goudbruin. Voeg de witte wijn toe en breng dit samen met het laurlierblaadje aan de kook. Zet nu het vuur laag en laat het kip-wijnmengsel pruttelen tot het meeste vocht is verdampt. Prik met een vleespen in het dikste stuk kip, als de kip gaar is moet er een helder sap uit de kip vloeien. Dan is de kip ook klaar om uit te serveren. Breng het eerst nog wel met eventueel iets zout verder op smaak.
Schep de kip in een warme schaal en strooi de plakje knoflook en de gehakte peterselie erover. Serveer bij dit gerecht eventueel nog wat knapperig brood.