Tapas uit culinair Spanje
Home » Sinaasappel - venkelsalade

Sinaasappel - venkelsalade


Voor 4 personen

Begin het proces met het wassen van de sinaasappel, nadat dit is gebeurd kunt u beginnen met het raspen van de schil. Doe dit bij voorkeur boven een kom. Verwijder de witte vliesjes rondom het vruchtvlees met een klein kartelmes. Doe ook dit boven een kom zodat u het sap kunt opvangen. Snijd vervolgens het sinaasappelvruchtvlees in horizontale dunne plakjes.
Schep de sinaasappel samen met de venkel en de gesneden uiringen zachtjes door elkaar. Voeg vervolgens de olijven toe. Om het pittig te maken kunt u dan ook direct de gesneden Spaanse peper toevoegen. Om het af te maken bestrooid u het gerecht met de eerder geraspte sinaasappelschil en niet te vergeten de gesneden peterselie.
Dit gerecht kunt u desgewenst uitserveren met een fijn geschede stokbrood. Eet smakelijk.