Gefrituurde artisjokharten


voor vier personen

Doe het bakmeel, parprikapoeder, knoflook en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet stalselmatig de olijfolie en het water hierin en doe vervolgens één voor één de droge ingrediënten erin. Blijf goed doorkloppen tot dat het één massa is geworden. Laat het vervolgens enige tijd staan. U kunt nu starten met het bereiden van de artisjokken. Doe dit door een kom met koud water te vullen en voeg vervolgens het citroensap toe. Maak de artisjokken helemaal kaal. Dus stelen en blaadjes er af halen en de verwijder de haartjes voorzichtig met een lepel. Doe ze vervolgens gelijk in het citroenwater, zo blijft het product mooi behouden.

Kook de artisjokken in een kwartier gaar en giet ze vervolgens af. Maar ze daarna droog de beste manier om dit te doen is ze te deppen met keukenpapier. Doe de olijfolie in een frituurpan en verwarm deze tot  ruim 180 graden. Doe een prikker in de artisjok en haal hem op deze manier door het beslag. Verdeel de artisjokken in verschillende porties en frituur in ze in slechts één a twee minuten goudbruin. Wees voorzichtig met het uit de frituurpan halen van de artisjokken. Doe dit met voorkeur door middel van een mandje. Voordat u de gefrituurde artisjokken kunt opdienen dient u ze eerst enige tijd te laten uitlekken op keukenpapier.

            
                                 gefrituurde atrisjokharten lekkere Spaanse tapas, culinaire traditie uit Spanje