Tapas uit culinair Spanje
Home » Kiprolletjes met olijven

Kiprolletjes met olijven


Voor 6 personen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontpit de okijven en hak ze vervolgens fijn. Meng de gehakte olijven met de boter en de gehakte peterselie in een grote kom.
Leg de kipfilets tussen twee vellen plasticfolie en klop erop met een vleeshamer. Verddel het olijven-botermengsel over de kipfilets en rol de filets op. Zet ze goed vast door middel van houten prikkers of bind er keukentouw omheen.
Leg de nu opgerolde en gevulde kipfilets in een ovenschaal. Sprenkel de bewaarde olijfolie ervoer en bak de kiprolletjes in circa drie kwartier gaar in de voorverwarmde over. U kunt zelf kijken of ze gaar zijn, doe dit door middel van een mes waar u met de scherpe punt in het vlees prikt. Als het gaar is met er helder sap uit vloeien.
Leg de opgerolde kipfilets op een snijplan. Doe de prikkers of het keukentouw er nu af. Snijd het geheel in plakje, om een mooi resultaat te krijgen moet u hiervoor een scherp mes gebruiken.
Dien de kiprolletjes nu op in een warme schaal.